Strip- en cartoontekenen

Inhoud

Tijdens de cursus ‘Maak je eigen stripverhaal!’ leer je verschillende technieken en vaardigheden die je gaan helpen jouw eigen stripverhaal te bedenken en tekenen. Zo gaan we kijken op welke manieren je de ogen, neus en mond van een stripfiguur kan tekenen. Hoe je een stripfiguur in verschillende houdingen tekent en met verschillende emoties. Alles wat je tijdens de cursus leert kan je gebruiken om jouw eigen stripfiguur te bedenken. Misschien bedenk je een superheld of misschien juist een boef.

striptekenen

Naast alle dingen die je gaat leren om een stripverhaal te tekenen ga je ook manieren leren om te bedenken wat er in het stripverhaal gebeurt. Donald Duck heeft bijvoorbeeld altijd pech. Misschien is jouw superheld juist voor alles bang of is jouw boef een beetje dom waardoor hij altijd door de politie wordt gepakt. Je gaat alle dingen die je tijdens de cursus leert gebruiken om van jouw fantasie een stripverhaal te maken. Ik kan niet wachten om jouw stripverhalen te lezen!

Doel van deze cursus:

  • Kind beheerst aan het einde van de cursus verschillende technieken en vaardigheden om stripfiguren te tekenen.
  • Kind heeft aan het einde van de cursus meer inzicht in het proces van het maken van een stripverhaal (d.m.v. schetsen, storyboard, etc…).
  • Kind beheerst aan het einde van de cursus methoden om personages en een verhaallijn te bedenken.
  • Kind maakt tijdens de cursus stripverhalen die origineel en persoonlijk zijn en die aan het einde van de cursusperiode gebundeld in een eigen stripboek mee naar huis genomen kunnen worden.

Docent

Meer informatie over de docent, Jan-Willem de Jong, kunt u vinden op de docentenpagina.

Locatie

Deze cursus wordt in Parnassos, Zimihc of Wittevrouwenkade gegeven. Een uitgebreide beschrijving van deze locaties vindt u onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal € 1,50 per keer extra aan kosten voor materiaal in rekening.