Digitale ontdekkers (gr 6+)

Inhoud

Creatief Smartphonegebruik

De wereld is compleet veranderd door de nieuwe media. Bijna iedereen heeft een smartphone waarmee hij/zij alles op kan zoeken, foto's kan maken en iedereen kan bellen en appen! Het is wonderlijk dat we zo veel kunnen op zo'n klein apparaat, maar hoe kunnen we er wat creatiefs mee doen?

In de cursus gaan we samen op speelse wijze op ontdekking naar wat de mogelijkheden zijn. We gaan samen allemaal nieuwe dingen proberen, en we gaan daarna dieper in op de dingen die het leukst waren. Op die manier bepalen we samen waar we meer over willen leren!

Dingen die we sowieso gaan ontdekken:
- Fotograferen
- Fotobewerking
- Stopmotion maken
- Moodboards maken
- Aan de slag met lay outs
- Je eigen muziek maken
- Tekenen op de tablet

Maar de cursus kan alle kanten op gaan. Als iets heel leuk is gaan we er verder mee en we kunnen nog veel meer dingen proberen. Het kan allemaal!

Doel van deze cursus:

  • Op ontdekking gaan naar wat er allemaal te doen is op creatief gebied met een smartphone of tablet.
  • We gaan heel veel verschillende dingen leren, en als iets leuk is gaan we er dieper op in.

Docent

Meer informatie over de docenten, Emilie en Melissa, kunt u vinden op de docentenpagina.

Locatie

Deze cursus wordt in Parnassos, Zimihc of Wittevrouwenkade gegeven. Een uitgebreide beschrijving van deze locaties vindt u onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal € 5,- extra aan kosten voor materiaal in rekening. Het is wel de bedoeling dat de kinderen hun eigen smartphone of tablet meenemen.