Creatief Smartphonegebruik (8+)

Inhoud

Creatief Smartphonegebruik

Heb jij een smartphone? En weet je wat je er allemaal mee kunt doen? Met je smartphone kun je gave foto's en filmpjes maken en dat is precies wat je tijdens deze cursus leert!

De bedoeling is dat je met je eigen smartphone of tablet gaat ontdekken wat de mogelijkheden zijn en het maximale uit het apparaat leert te halen.

Je krijgt uitleg over de werking van een fotocamera en hoe je deze kunt gebruiken voor het maken van de mooiste en beste foto. Er wordt aandacht besteed aan compositie, sluitertijd, wit/zwart evenwicht, kleur, vorm en inhoud. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan film. Hoe doe je dat het beste met jouw eigen smartphone of tablet. Welke termen worden daarbij gebruikt, hoe werk je met licht, het bewegen van de camera en/of het beeld en hoe breng je jouw verhaal het beste over.

Je leert ook edit-en! Hoe zet je al jouw filmpjes in de goede volgorde, voeg je muziek toe, knip je stukken weg en maak je het filmpje helemaal compleet en af? Na de cursus smartphone weet jij het allemaal!

Doel van deze cursus:

  • De eigen smartphone of tablet maximaal kunnen gebruiken.
  • Omgaan met compositie, bewegend beeld, lichtinval enz.
  • Filmpjes edit-en.

Docent

Meer informatie over de docent, Abeka, kunt u vinden op de docentenpagina.

Locatie

Deze cursus wordt in Parnassos, Zimihc of Wittevrouwenkade gegeven. Een uitgebreide beschrijving van deze locaties vindt u onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal € 5,- extra aan kosten voor materiaal in rekening. Het is wel de bedoeling dat de kinderen hun eigen smartphone of tablet meenemen.