Singer-songwriter (gr. 5+)

Inhoud

Tijdens de cursus "zing en schrijf je eigen lied" gaan de kinderen aan de slag met het schrijven van een eigen songtekst om deze vervolgens op het podium te laten horen. Maar een liedje is natuurlijk niet zomaar geschreven en het podium op gaan is ook niet voor elk kind even makkelijk.

Tijdens de cursus maken de kinderen kennis met verschillende soorten muziek, praten we over de betekenis van muziek, spelen we met verschillende emoties in muziek en tekst en daarnaast gaan we natuurlijk heel veel zingen en misschien zelfs wel rappen! In de laatste lessen besteden we aandacht aan performance zodat ze helemaal klaar zijn om hun zelfgeschreven nummer aan iedereen te laten horen.

De cursus is laagdrempelig en de kinderen hoeven nog niet per se ervaring te hebben met het maken van muziek of het schrijven van liedjes. De cursus is juist ook heel erg geschikt als eerste introductie en het ontdekken van nieuwe talenten!

Doel van deze cursus:

  • Tijdens de cursus maken de kinderen kennis met verschillende soorten muziek en muziekteksten
  • De kinderen werken op een leuke en spelende manier aan hun taalontwikkeling.
  • Kinderen leren zichzelf te presenteren en op een podium te staan.
  • De kinderen leren hun eigen emoties te benoemen en te vertalen naar muziek.

Docent

Meer informatie over de docent, Anne Nederhoed, kunt u vinden op de docentenpagina.

Locatie

Deze cursus wordt in Parnassos of Zimihc gegeven. Een uitgebreide beschrijving van deze locaties vindt u onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal € 1,- per keer extra aan kosten voor materiaal in rekening.