Leer Schaken (6+)

Inhoud

Schaken ..., het spel met een koning, een dame twee, torens, twee lopers, twee paarden en acht pionnen. Zegt dit jou al iets of nog helemaal niets? Dat maakt voor deze cursus niet uit want na een paar lessen kunnen jullie al partijtjes tegen elkaar spelen en weet je precies wat al deze stukken wel en niet mogen.

De laatste jaren leren steeds meer kinderen schaken, het is echt een fantastisch spel om te spelen! Alle stukken hebben hun eigen regels in het spel, maar alleen jij bepaalt wat de stukken doen. Je leert om zelf plannen te maken om te winnen maar ook om de plannen van jouw tegenstander te dwarsbomen. Je leert dus vooruit denken en focussen en het helpt ook om je beter te kunnen concentreren

Kun jij al schaken? Dan weet je ook dat je bij iedere partij weer nieuwe dingen leert. Schaken is nooit saai en je bent nooit uitgeleerd!

Doel van deze cursus:

  • Kinderen het schaakspel laten ontdekken.
  • Kinderen spelenderwijs verschillende cognitieve vaardigheden te leren als plannen maken, vooruitdenken en anticiperen op de plannen van de tegenstander.
  • Kinderen leren zich beter te concentreren, om te gaan met winst en verlies en respect te hebben voor de tegenstander.

Docent

Meer informatie over de docent, Judith van Amerongen, kunt u vinden op de docentenpagina.

Locatie

Deze cursus wordt in Parnassos, Zimihc of Wittevrouwenkade gegeven. Een uitgebreide beschrijving van deze locaties vindt u onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij voor de schaakboekjes €5,- per boekje in rekening.