Koken en bakken

Inhoud

bakken

Wil jij leren koken en bakken dan ben je hier helemaal op je plek. Deze cursus is voor beginnende koks. We maken koude gerechten zoals pastasalade of fruitige smoothies en we gebruiken de oven om onze producten af te bakken, bijvoorbeeld minipizza's of heerlijke koekjes zonder suiker. Ook gaan we verschillende soorten groenten op allerlei manieren verwerken, bijvoorbeeld in een smoothie, een groenteflapje en uiteraard in een aantrekkelijke salade.

Je leert belangrijke dingen zoals afwegen, klaarzetten en voorsnijden. Elke middag staat één van die kookvaardigheden centraal. Je werkt in groepjes met een wisselende tafelchef.

We maken ook een uitstapje naar de supermarkt om je te leren hoe het nou zit met houdbaarheidsdata, hoeveelheden en prijzen van de verschillende ingrediënten.Waar komt het vandaan, waarom is iets wél of niet 'gezond' en zijn er alternatieven? Zo leer je niet alleen hoe je eten klaar maakt, maar ook wat er in je eten zit.

Elke week hebben we een nieuw recept en aan het einde van de curssu kun je thuis helpen bij het maken van zoete en hartige taarten, salades, toetjes en nog veel meer. Zo kan jouw papa of mama ook eens aan jou vragen: "Wat eten we vandaag?"

Doel van deze cursus:

  • Zelfstandig een recept lezen en dit volgen.
  • Producten afwegen en de juiste benodigdheden klaar zetten voordat ze gaan koken of bakken. (mise en place)
  • Werken met verschillende bak- en kooktechnieken.
  • Samenwerken aan eigen bak- en kookcreaties.
  • Aangeven wat alternatieven zijn voor geraffineerde suikers (honing, dadels, fruit) en welke keuzes gezond zijn. Zo leggen wij de basis voor een gezond eetpatroon!

Docent

Meer informatie over de docenten, Marcia Brink en Nicola Helmink, kunt u vinden op de docentenpagina.

Locatie

De cursus wordt gegeven in Zimihc. Een uitgebreide beschrijving van deze locatie vindt u onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal € 1,50 per keer extra aan kosten voor materiaal in rekening.