Hoelahoep-acrobatiek

Inhoud

Ben jij al aan het hoelahoepen? Muziekje erbij en draaien maar! Van links naar rechts, van rechts naar links, van boven naar beneden en weer terug. Bewegen is nog nooit zo leuk geweest. En je wordt er ook nog superfit van!
Hoepelen is de laatste jaren weer populair. Er worden lessen en workshops gegeven en ook op festivals zie je het steeds vaker. Vanaf komend schooljaar gaan we ook bij de CursusBSO hoepelen!

Je leert o.a. óm je taille hoepelen, dansen met de hoelahoep en allerlei leuke trucs. Ook ga je ontdekken hoe je verschillende trucs aan elkaar kunt verbinden en er een dans/choreografie kan ontstaan. Alleen en in groepjes. In de les is er ook tijd voor vrij hoepelen.

We beginnen natuurlijk niet meteen met de moeilijkste kunstjes, maar bouwen langzaam op. En lukt het de eerste keren niet? Geef niet op! Het is gewoon in het begin lastig om je hoepel hoog te houden. Maar hoe meer je oefent, hoe beter het gaat. Valt hij op de grond? Jammer dan. Ze zijn niet van porselein. Gewoon weer opnieuw proberen. Oefening baart kunst! Vind je het moeilijk? Ik maak het iets makkelijker voor je! Ga je als een speer? Dan geef ik je extra opties. Zodoende kan iedereen iets nieuws oefenen op zijn eigen niveau.

Hoelahoepen is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je oog-handcoördinatie, je concentratie en je komt heerlijk uit je hoofd in je lijf.
In de les zal er ook aandacht besteed worden aan acroyoga. Een combinatie van yoga, ontspanning, massage en kunstjes uit de acrobatiek. Hoe kun je op elkaar bouwen en vertrouwen op een speelse manier?

Hoe ziet een les eruit

We beginnen elke les met een yoga/hoepel warming up en aan het eind van de les is er tijd voor ontspanning en/of massage. Elke les leren we ook een acrobatiek-trucje.
En ook deze cursus wordt natuurlijk afgesloten met een spetterende voorstelling van jullie!

Doel van deze cursus:

  • Leren hoepelen om de taille, met variaties.
  • Leren van zogenaamde Off Body trucs.
  • Trucs leren verbinden tot een dans/choreografie.
  • Conditie opbouwen
  • Hoepelen op het ritme van de muziek
  • Leren presenteren
  • Samenwerken en vertrouwen
  • Ontspanning

Docent

Meer informatie over de docent, Wietske Vogels, kunt u vinden op de docentenpagina. Zij treedt zelf ook op met de hula hoop. Kijk maar eens op haar website!

Locatie

Na de planning wordt de locatie voor deze cursus bekendgemaakt. Een uitgebreide beschrijving van alle locaties, vindt u onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Hoepels zijn te leen in de les. Mocht je graag een eigen hoepel willen voor thuis dan zijn deze bij Wietske te koop.