Hip voor nop! 6+

Inhoud

Hoe leuk is het om je eigen knuffeltje te maken, je saaie shirt of jasje tot een uniek stuk om te toveren dat niemand heeft, een stoffen kunstwerkje te maken of een kussentje geheel naar eigen smaak?!

De techniek waarmee we dit gaan doen kan variƫren: het knuffeltje (de versiering van het shirt, het kunstwerkje, de kussenhoes) kan zijn gehaakt, gebreid, genaaid of geborduurd, de keus nog nader te bepalen.

Wel is bepaald dat we zoveel mogelijk gaan werken met materiaal dat we verzamelen, niet nieuw kopen, tweedehands dus. Restjes wol en stof, oude kleren, lakens, kralen van oude kettingen, knopen ter versiering etc.

Dus dan maken we bijvoorbeeld dat knuffeltje van een oude fleece trui van jezelf en het kussenhoesje van een oud laken, versierd met restjes van je favoriete, maar kapotte, bloes. Of van je vaders oude spijkerbroek, of van de oude gordijnen van je oma. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Doel van deze cursus:

  • Diverse handwerktechnieken leren in diverse toepassingen.
  • Ervaren hoe leuk het is om van oud iets nieuws te maken en daarmee de waarde te zien van hergebruik.

Docent

Meer informatie over de docent, Margriet Pen, kunt u vinden op de docentenpagina.

Locatie

Deze cursus wordt in Parnassos, Zimihc of Wittevrouwenkade gegeven. Een uitgebreide beschrijving van deze locaties vindt u onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal € 1,50 per middag extra aan kosten voor materiaal in rekening.