Hang-out (10+)

Inhoud

Je bent 10 en misschien vind je jezelf al wel te oud voor een BSO en zit je er niet echt op te wachten om tussen 'de kleintjes' te zitten. Je chillt liever met je vrienden en kan heel goed zelf bepalen wat je na school wilt doen! Als je dat zo is, is de Hang-out wel iets voor jou!

Tijdens de Hang-out kun je laten zien dat jij jouw vrije tijd prima zelf in kunt delen. Je krijgt meer vrijheid en zelfstandigheid en je mag ook nog eens iets gaafs organiseren, want in 20 weken tijd organiseer je onder leiding van de docent grotendeels zelf een 'event'.

Het event is gericht op het inzamelen van geld en vindt plaats in de laatste weken van de periode. Een groot gedeelte van het ingezamelde geld gaat naar een goed doel, onze zuster-BSO in Bosnië. Maar jullie mogen een deel ervan gebruiken voor een gezamenlijke afsluitende activiteit met de groep. Bijvoorbeeld naar jumpsquare of lasergamen. De afgelopen jaren heeft de Hang- out al een speelgoedbeurs georganiseerd, openden ze pop-up restaurant 't Gerechtje en nu zijn de voorbereidingen voor een echt Game Event in volle gang.

Bij de organisatie doen jullie zoveel mogelijk zelf. Jullie bedenken iets, maken de planning, een draaiboek, zorgen voor reclame en op de dag zelf verzorg je uiteraard ook alles met elkaar en kun je de leiding inzetten als hulpjes

Hangout 't Gerecht

Natuurlijk zijn we niet de hele middag bezig met het organiseren van het event. Er is ook veel tijd voor wat je zelf wilt doen. Kletsen, even op je telefoon, creatief bezig zijn, lekker niets doen…

Kortom: Je krijgt meer zelfstandigheid binnen de BSO (afspraken over zelfstandig komen en gaan en over telefoongebruik) en we proberen jullie ook nog wat dingen mee te geven om te zorgen dat jullie je ouders kunnen laten zien dat je al heel zelfstandig bent.

Doel van deze cursus:

  • Leren omgaan met vrijheid en zelfstandigheid binnen een gecontroleerde omgeving.
  • Gezamenlijk goed invulling kunnen geven aan de middagen.
  • Weten wat er bij de organisatie van een event komt kijken.
  • Gezamenlijk en zelfstandig een event kunnen organiseren en tot uitvoering brengen.
  • Eigen ik- vormen, voor jezelf opkomen en kunnen luisteren naar elkaar, samenwerken!

Docent

Meer informatie over de docent, Merel van der Veldt, kunt u vinden op de docentenpagina.

Locatie

Voor deze cursus zijn we op zoek naar een zelfstandige locatie waar ze niet samen met de 'kleintjes' zitten. Tot die tijd gebruiken wij de kelder van Parnassos. Een uitgebreide beschrijving vindt u onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.