Film (maken) (6+)

Inhoud

Soms ga je er echt voor zitten in de bioscoop, en soms komt er snel een filmpje op een mobiel voorbij. Film is overal! In film wordt altijd een verhaal verteld en daar gaan we mee aan de slag in deze cursus. We zullen het hebben over “fictie”, dus verzonnen verhalen en over “non-fictie” zoals nieuws en documentaires. We onderzoeken wat youtube kanalen proberen je te vertellen en je leert goed kijken en nadenken over wat je ziet en wat je ervan kunt vinden. Niet alleen film maken dus, maar ook goed film leren kijken.

We zullen een korte film maken, die we tijdens de voorstelling aan het einde van de periode laten zien op groot scherm. En er zijn naast film maken ook heel veel andere activiteiten die jou iets kunnen leren over film, verhalen vertellen en hoe je naar een film of verhaal kunt kijken.

Doel van deze cursus:

  • Je hebt geleerd over verschillende verhaalvormen en hoe ze gebruikt worden.
  • Je hebt een basiskennis van de termen en technieken die gebruikt worden om een film te maken.
  • Je hebt verschillende kleine opdrachten gedaan die je helpen om film beter te begrijpen, en die gewoon leuk zijn om te doen.
  • Je hebt een verhaal gemaakt op de manier zoals dat voor films wordt gedaan.
  • We hebben samen een korte film gemaakt die vertoond wordt op groot scherm.

Docent

Meer informatie over de docent, Onno Schmitz, kunt u vinden op de docentenpagina.

Locatie

Deze cursus wordt in Parnassos, Zimihc of Wittevrouwenkade gegeven. Een uitgebreide beschrijving van deze locaties vindt u onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal € 1,50 per middag extra aan kosten voor materiaal in rekening.