Cursussen

cursus

Hierboven zie je de verschillende cursussen die de CursusBSO kan bieden. De meeste cursussen staan open voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Sommige cursussen zijn speciaal afgestemd op jongere of wat oudere kinderen; dat staat expliciet aangegeven. Dit wordt aangegeven door de vermelding 4-/5-jarigen OF door vermelding van de minimale groep waar je kind in moet zitten. Bij de indeling proberen wij het leeftijdsverschil binnen de groep zo klein mogelijk te houden!

Cursussen vanaf 30 augustus 2021

Hieronder staat het overzicht van de cursussen die in de periode na de zomervakantie (30 augustus 2020 tot 28 januari 2022) gegeven kunnen worden. Tot 5 juli inventariseren wij de voorkeuren van alle kinderen, daarna komen wij met het definitieve aanbod. U kunt uw kind aanmelden voor deze cursussen op de dag waarbij Mogelijk staat. Bij vragen of onduidelijkheden, mail of belt u dan even, wij leggen het graag verder uit.

Naam Locatie Maandag Dinsdag Donderdag
4-/5- jarigen bewegen Zimihc VOL
4-/5- jarigen cursus Zimihc VOL VOL VOL
4-6- jarigen Engels (gr 1-3!) Zimihc Mogelijk VOL
Capoeira Parnassos VOL VOL
Circus Parnassos Mogelijk
Fotolab (gr 5+) Voorwaarts VOL
Freesports (gr 5+) Parnassos VOL
GroenKriebels Parnassos Mogelijk
Happy Huiskamer Parnassos/Voorwaarts Mogelijk VOL
Hoelahoep - acrobatiek Parnassos VOL Mogelijk
Knutselbubbel 3D Griftpark/Zimihc Mogelijk VOL Mogelijk
Koken en bakken (gr 4+) Zimihc Mogelijk VOL
Musical (gr 4+) Parnassos VOL VOL
Sing! Zimihc VOL
Skaten (gr 4+) Griftpark Mogelijk
Spioneren kun je leren Parnassos / Griftpark VOL VOL VOL
Sport en Spel Voorwaarts VOL VOL
Textiel-atelier (gr 4+) Griftpark VOL
Theater Zimihc VOL
Voetbaltechniektraining Voorwaarts VOL VOL

De 4- en 5-jarigen nemen deel aan een speciaal op hen afgestemd breed creatief programma. Deze cursus kan in het Nederlands en ook in het Engels (voor kinderen vanaf 4 1/2) gegeven worden. Geen kennis van het Engels is hiervoor vereist! Een 4-,5- jarige start in principe altijd met 1 opvangdag.Als je kind al op de CursusBSO zit, dan is er een mogelijkheid voor extra dagen en om vanaf 5,5 jaar door te stromen naar de andere cursussen.

Er zijn 2 cursusperiodes van ongeveer 20 weken. De cursussen worden gegeven door vakdocenten aan groepjes van circa 10 kinderen. Elk half jaar kan je kind een andere cursus kiezen. Aan het eind van elke periode zijn er exposities en voorstellingen, zodat je kunt zien wat je kind geleerd of gemaakt heeft.

Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.