Circus

Inhoud

Circus

Waarschijnlijk denkt iedereen aan iets anders bij het woord circus. En dat biedt heel veel mogelijkheden en dat maakt circus ook zo leuk! We gaan aan de slag met fantasie, dans en beweging, muziek, elegantie, fysieke uitdaging, behendigheid en acteren.

Tijdens de lessen ben je actief bezig. Spelenderwijs leer je meer over concentratie, contact maken, het gebruik van je eigen lichaam, maar ook over samenwerken. Dat is binnen het circus heel belangrijk. Je hebt altijd een maatje nodig om je te helpen en zo kun je samen een mooie circusact maken. Onder andere zul je bezig zijn met acrobatiek, jongleren, clownerie, mime en hoelahoep! Experimenteren dat is waar het bij deze cursus om draait.

Je ontdekt circus als kunstvorm waarbij vrijheid en plezier maken vooropstaan. Jij bent zelf de circusartiest. Gedurende de hele cursus kun je proeven van de verschillende onderdelen die alle meerdere keren aan bod zullen komen in de lessen. Aan het eind weet je dan goed welk onderdeel jij het leukste vond en kun je dit uitkiezen om er een mooie act van te maken. Samen met de andere kinderen maken we een spetterende circusshow, mooi vormgegeven voor een echt publiek!

Doel van deze cursus:

  • Basiscircustechnieken toepassen, bijvoorbeeld trucjes doen met een bordje, jongleren met 2 doekjes of 2 balletjes, samen jongleren met 3 ringen, hoelahoepen, eenvoudige acrobatiektorens maken en een kop- of handstand maken met of zonder hulp.
  • Met elkaar en met de docent een programma maken voor een circusshow waarin iedereen naar behoefte een rol heeft. De kinderen kunnen daarbij hun eigen wensen kenbaar maken en rekening houden met elkaars wensen.
  • Met elkaar en met de docent zorgdragen voor de organisatie van een circuspresentatie. Ze weten welke materialen nodig zijn voor de verschillende trucs. Ze kunnen zorgen dat deze op het juiste moment klaarliggen en ruimen de materialen weer netjes op, op het moment dat ze niet meer nodig zijn.

Docent

Meer informatie over de docent van deze cursus, Wietske Vogels, kunt u vinden op de docentenpagina.

Locatie

De cursus wordt gegeven in Parnassos of Zimihc. Een uitgebreide beschrijving van deze locatie vindt u onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.