Avonturenyoga: avontuur, ontspannen en opladen (6+)

Kinderyoga met een theatraal sausje.

Inhoud

avonturenyoga

Bij deze cursus ga je iedere week weer op een nieuw theatraal avontuur. Kinderyoga is namelijk speels! Tijdens het afwisselend bewegen en ontspannen ga je op ontdekkingsreis: niet alleen in je fantasie, maar ook in je lijf.

Doe je ogen eens dicht en bedenk dan, dat je op een plek bent waar niemand anders is. Een plek alleen voor jou. Waar misschien wel vogels fluiten, bijen zoemen en de wind door je haren en langs je wangen strijkt. Of waar het juist heel stil is en je kunt uitrusten. Een plek waar je mag spelen, tekenen, denken, bewegen of praten. Die plek… kan overal zijn! In deze cursus werken we die plek speciaal voor jou uit! Tijdens deze bijzondere reis komen we onderweg dieren, culturen en andere mensen tegen en leren we daar meer over.

Je kunt ook naar een drukkere omgeving gaan. Stel je eens voor dat je naar Venetië gaat. Je roeit met je Venetiaanse masker op in een gondel door de wateren van deze mooie stad. Daarna ga je lopend op avontuur door de kleine straatjes en steegjes en verzin je zelf allerlei dingen die je daar meemaakt. Na veel fysieke activiteiten is het tenslotte tijd voor rust. Je voelt de zon op je gezicht, blaast even uit en je voelt je heerlijk rustig en ontspannen worden.

Tijdens je reizen onderzoek je de grenzen van jezelf en van anderen. Wat doet het bewegen en de rust met jou, wat voel je in je lijf, in je hoofd? Je bespreekt dit kort tijdens de les, maar het is vooral veel ervaren door doen.

Ga mee op avontuur en wordt beloond met rust in je hoofd en een fijn gevoel in je lijf!

Doel van deze cursus:

  • Heel veel plezier hebben tijdens alle avonturen
  • Beter leren voelen in jouw lijf
  • Praten en kletsen over dingen die belangrijk zijn zoals vriendschap, grenzen aangeven, rust
  • Jouw eigen grenzen en die van anderen onderzoeken en verkennen
  • Leren samenwerken

Docent

Meer informatie over de docent van deze cursus, Anna Stam, kunt u vinden op de docentenpagina.

Locatie

De cursus wordt gegeven in Zimihc of Parnassos. Een uitgebreide beschrijving van deze locaties vindt u onder locaties.

Kosten

Kijk hier voor de kosten.

Materiaalkosten

Voor deze cursus brengen wij maximaal € 5,- extra aan kosten voor materiaal in rekening.